ПРАТ «ММК ІМ. ІЛЛІЧА»

ММК ім. Ілліча працевлаштовує маріупольську молодь

11 Квітень 2014

ММК ім. Ілліча продовжує створювати робочі місця для молоді. Цього року співбесіди у відділі кадрів вже пройшли 23 випускника Маріупольського коледжу Приазовського державного технічного університету. 8 молодих фахівців отримали пропозицiї про працевлаштування в цехи комбiнату.

Начальник відділу кадрів ММК ім. Ілліча Ігор Сафронов:

- Сучасний ринок праці диктує свої умови і наше завдання – вiднайти для роботи на комбінаті кращих студентів, які націлені на розвиток та зростання. Сьогодні вимоги до претендентів на працевлаштування стали жорсткішими. Спеціально створена комісія проводила спiвбесiду з випускниками. Їм ставилися питання за фахом, розглядався  рейтинг успішності кожного. До уваги бралися навіть захоплення – наприклад, заняття в гуртку радіотехніки, курси з радіоелектроніки, тощо.

За рішенням комісії випускники були спрямовані в управління автоматизації, листопрокатний цех «1700», конвертерний, доменний і цех холодної прокатки. За словами Ігоря Сафронова, від виробничників вже були отриманi позитивнi вiдгуки: ході під час другої співбесіди хлопці продемонстрували гарні фаховi знання.

«Завжди знав, що хочу працювати на комбінаті імені Ілліча – на стабільному, великому промисловому підприємстві. Перед співбесідою, звичайно, трохи хвилювався, адже це моє перше місце роботи. Але все пройшло добре, і я отримав пропозицiю влаштуватися в конвертерний цех, де зі мною вже поспілкувалися начальник цеху, його заступник і майстер. Сподіваюся, що буду працювати в цьому цеху електромонтером, тим більше що ця професія відповідає моїй спеціальності», розповів випускник Маріупольського коледжу ПДТУ Сергій Шала.

Ще одному випускнику Владиславу Козлову запропонували роботу відразу в двох пiдроздiлах: в управліннi автоматизації та доменному цеху. Але молодий чоловік схиляється більше до роботи в цеху: «Хотілося б бути ближче до виробництва, мені здається, це цікаво. Сподіваюся, мене візьмуть наладчиком або слюсарем. У коледжі я вчився на «відмінно». У планах – працевлаштуватися на комбінат, вступити заочно до університету та паралельно підвищувати свою кваліфікацію. Може статися, в майбутньому буду майстром або керiвником».

Для випускників організують річне стажування, також за кожним iз них закріплять досвiдченних працiвникiв, які допоможуть молоді пізнати всі тонкощі їхнього майбутнього ремесла.

Генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко:

- У сучасних молодих людей є амбіції, і це дуже добре! Вони енергійні і амбітні. Освічені, компетентні професіонали – такі співробітники потрібні нашому комбінату. Ми розуміємо, що молодь – наше майбутнє. Тому, незважаючи на складну економічну ситуацію, продовжуємо працевлаштовувати випускників, надаючи їм перші робочі місця.

Довідка

ПАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом. Комбінат виробляє труби і плоский прокат з вуглецевих, низьколегованих і легованих сталей різного призначення: гарячекатані плити і товсті листи, призначені для виготовлення труб магістральних трубопроводів, морських суден, посудин, що працюють під тиском, мостових конструкцій, інших металоконструкцій відповідального призначення; гарячекатані товсті і тонкі листи і смуги, в т. ч. травлені; холоднокатані, в т. ч. оцинковані тонкі стрічки, листи і смуги, в т. ч. для холодного штампування, виготовлення профнастилу та ін.

МЕТІНВЕСТ - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюзі створення вартості, від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. У структуру Групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажу з охопленням всіх ключових світових ринків. Група Метінвест складається з металургійного та гірничодобувного дивізіонів. Згідно зi стратегічним баченням Групи, її мета стати провідним європейським вертикально інтегрованим виробником сталі зі стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. За перші дев'ять місяців, якi завершилися 30 вересня 2013, Група отримала US $ 9,8 млрд. виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 18%.

Основними акціонерами Компанії METINVEST BV (Холдингова компанія Групи Метінвест) є Група СКМ (71,25%) і Група СМАРТ (23,75%), які беруть участь в управлінні Групою на партнерських засадах.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» - керуюча компанія Групи Метінвест.