ПРАТ «ММК ІМ. ІЛЛІЧА»

ММК імені Ілліча провів капітальний ремонт доменної печі № 1

20 Березень 2014

ММК імені Ілліча Групи Метінвест запустив доменну піч № 1 після капітального ремонту третього розряду. Бюджет заходів планового оновлення складає 5,6 млн грн.

Основною метою ремонту стала заміна засипного апарату, який експлуатувався з вересня 2011 року. Апарат слугує для завантаження шихтових матеріалів до чавуноплавильного агрегату, й, крім того, перешкоджає потрапляння газу з доменної печі до атмосфери.

Серед виконаних робіт з капремонту першої домни – заміна обертового розподільника шихти, ремонт обладнання ливарного двору (в тому числі жолобів, огорож майданчиків, електрогармат для забивання льотки печі), ремонт і заміна обладнання шихтоподачі та скіпового підйомника.

«Ремонтна кампанія на комбінаті набирає обертів. Цього року ми плануємо ще ряд серйозних проектів з оновлення та модернізації обладнання основних переділів – аглодоменного, сталеплавильного, в прокатних цехах. Як соціально відповідальна компанія, Метінвест системно виконує взяті на себе зобов'язання, розвиваючи виробничі потужності своїх підприємств, покращуючи умови праці працівників і якість життя жителів у містах своєї присутності. Інвестування в розвиток нашого комбінату триває навіть у такі непрості для галузі часи», – зазначає Юрій Зінченко, генеральний директор ПАТ «ММК імені Ілліча».

Довідка

ПАТ "МАРІУПОЛЬСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ ІМ. ІЛЛІЧА" - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом. Комбінат виробляє труби і плоский прокат з вуглецевих, низьколегованих і легованих сталей різного призначення: гарячекатані плити і товсті листи, призначені для виготовлення труб магістральних трубопроводів, морських суден, посудин, що працюють під тиском, мостових конструкцій, інших металоконструкцій відповідального призначення; гарячекатані товсті і тонкі листи і штаби, в т.ч. травлені; холоднокатані, в т.ч. оцинковані тонкі стрічки, листи і штаби, в т.ч. для холодного штампування, виготовлення профнастилу та ін.

Метінвест є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами Метінвест є Група СКМ (71,25%) і Смарт-Холдинг (23,75%), спільно керуючі Компанією.

ТОВ "МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ" - керуюча компанія Групи Метінвест.